fachuntergründe | technische beratung | internationales netzwerk

Haben Sie Fragen? Bitte rufen Sie an: +31-(0)24 6485348
Egaliseren zonder wachttijd!

U herkent het wel, een klant wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn voor het laten plaatsen van een nieuwe vloer. Omdat de basisvloer oneffenheden vertoond en niet vlak is, denkt u aan nat egaliseren. Maar u kunt er ook voor kiezen om voor droog egaliseren te gaan.

Het egaliseren van een vloer is erg belangrijk om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Wanneer de vloer niet goed geëgaliseerd is, kan dit namelijk complicaties opleveren betreft het laminaat, parket of andere vloer die erop komt te liggen. Een vloer egaliseren is belangrijk, het zorgt ervoor dat het ondervlak goed vlak is en de vloer goed recht komt te liggen. Maar hoe gaat de egalisatie van een vloer in zijn werk?Hoe een vloer egaliseren?

Egaliseren is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas en niet ongelijk is. Een betonvloer egaliseren gebeurt vaak bij nieuwbouw. Door het egaal maken van een betonvloer zal de uiteindelijke bedekking van de vloer er mooi en recht op komen te liggen. Een mooi eindresultaat begint bij het egaliseren van de ondervloer.

Nat egaliseren

Het nat egaliseren van een vloer gaat als volgt in zijn werk: De vloer wordt gecontroleerd op oneffenheden, vuil en stof. De ondergrond wordt behandeld met een voorstrijkmiddel en gaten moeten worden gedicht en eventuele kieren moeten gekit worden. Vervolgens wordt egalisatiemortel aangemaakt. Deze is klaar voor gebruik wanneer er geen klonten meer te zien zijn. U moet het egalisatiemortel gaan gebruiken voordat deze opdroogt. U giet het egalisatiemortel over de ondergrond om deze met een spaan gelijk te verdelen over de ondergrond. U zult zien dat uw vloer netjes geëgaliseerd is na gebruik van het egalisatiemortel. Na het egaliseren moet u minimaal een dag wachten om de vloer te leggen zodat de egalisatiemortel kan drogen. Echter is het niet altijd mogelijk om te kiezen voor nat egaliseren. Wanneer de ondervloer uit oude houten planken vloeren bestaat bijvoorbeeld of bij situaties waarin de bestaande basisvloer onbeschadigd moet blijven. In deze gevallen kunt u kiezen voor droog egaliseren door het leggen van een zwevende ondervloer.


Droog egaliseren

Kiest u voor droog egaliseren van een vloer? Dan heeft u als voordeel dat u hier direct weer op kan lopen. Droog egaliseren kan met de systeemvloeren van Floorfixx. Er wordt bij droog egaliseren eerst een folie op de oneffen vloer gelegd, waarna direct een ondervloer gelegd kan worden. Hierna plaatst u direct de bovenvloer zoals PVC, laminaat, parket of tapijttegels. U hoeft dus geen voorstrijkmiddel te gebruiken en ook niet te wachten met het leggen van de vloer voordat deze droog is. Kiest u voor droog egaliseren dan bespaart u veel tijd!

En daar komt bij dat ondervloeren de levensduur van de vloerbekleding ook nog eens verlengen. Estillon heeft een breed assortiment ondervloeren voor verschillende soorten vloeren. Denk hierbij aan vloeren als linoleum, laminaat, parket, PVC stroken/lamellen, (project)tapijt, tapijt-/vinyltegels en verend vinyl. Een bijkomend voordeel van droog egaliseren met Floorfixx: 10dB geluidsreductie.


Voordelen egaliseren

✔ Renovatie van slechte basisvloeren ten behoeve van linoleum, verend vinyl,
    PVC stroken/lamellen, tapijt en tapijt/vinyltegels
Egaliseert oneffenheden en zorgt voor maximale stabiliteit
✔ Isoleert contactgeluid en voldoet aan de 10dB norm gesteld door de VVE

Waarom vloeregalisatie Estillon?

 U kunt met ondervloeren een hoge kwaliteit, vlakke,
    stabiele en blijvend droge basisvloer creëren
 Aan een geluidseis voldoen
✔ Met ondervloeren verlengt u uw vloerbekleding
 Ondervloeren bieden extra luxe en comfort


Floorfixx producten

Floorifxx regular 9 mm

Floorfixx regular is een systeemvloer welke met behulp van het sandwichsysteem en de interactieve lijm snel en eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëert. Floorfixx regular is geschikt voor huishoudelijk en projectmatig gebruik.

Floorifxx fini 8 mm

Floorfixx fini is een systeemvloer die kleine oneffenheden in de ondervloer opvangt. Met behulp van de zelfklevende lip-las verbinding creëert u snel en eenvoudig een nieuwe, isolerende en egale ondervloer die direct belastbaar is. Floorfixx fini is geschikt voor huishoudelijke en licht projectmatige toepassingen.

Floorifxx smart 8 mm

Floorfixx smart is een systeemvloer welke met behulp van de handige lip-las verbinding eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëert. Floorfixx smart is geschikt voor huishoudelijke en projectmatige toepassingen.

Floorifxx comfort 10 mm

Floorfixx comfort is een systeemvloer welke met behulp van het sandwichsysteem en de interactieve lijm snel en eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëert. Geschikt voor zwaarder projectmatig gebruik en in combinatie met vloerverwarming.


Projecten


Estillon heeft een aantal mooie projecten waarbij de Floorfixx systeemvloeren zijn gebruikt. Bent u ook met een project bezig en zoekt u een kwalitatief hoogstaande én geschikte ondervloer? info@estillon.nl
Project: Meiniger Hotel Budapest
Systeemvloer: Floorfixx regular
Studentencomplex Amsterdam | Floorfixx regular
Project: Studentencomplex Amsterdam
Systeemvloer: Floorfixx regular
Loading
Loading