fachuntergründe | technische beratung | internationales netzwerk

Haben Sie Fragen? Bitte rufen Sie an: +31-(0)24 6485348
Ondervloeren | Estillon


Een nieuwe vloer uitzoeken is geen gemakkelijke klus. Het is vaak een heel gedoe om een mooie vloer te vinden die past bij een specifieke ruimte en het gebruik hiervan. Maar vaak wordt er bij het uitzoeken van een nieuwe vloer iets heel belangrijks vergeten, namelijk het aanschaffen van een goede ondervloer. Deze is essentieel voor het uiteindelijke resultaat. Of u nou voor PVC, PVC click, linoleum of een vinyl vloer kiest, in alle gevallen is een ondervloer belangrijk.


Waarom een ondervloer leggen?

De keuze voor een ondervloer heeft vaak meerdere redenen, maar meestal is het noodzaak. Veel typen vloerbekleding vragen een hoge kwaliteit, vlakke, stabiele en blijvend droge basisvloer. Helaas voldoen de meeste basisvloeren in zowel de particuliere- als projectomgeving niet aan deze strenge eis. Op dat moment zal er gekozen worden voor een vaste (egalisatie) of een zwevende oplossing (zwevende ondervloeren of systeemvloeren).

In veel situaties kan of mag men gewoonweg niet werken met een vaste ondervloer, denk hierbij bijvoorbeeld aan huursituaties. Daarnaast kan een ondervloer ook noodzakelijk zijn om aan een gestelde geluidseis te voldoen (geluiddempende ondervloer die voldoet aan de 10dB norm en het TÜV Rheinland-keurmerk draagt) of gewoonweg geadviseerd worden om de levensduur van de vloerbedekking te verlengen. Hierboven op voldoet een ondervloer in een secundaire behoefte aan luxe. Met name in de textiele vloerbekleding geeft de keuze voor een goede kwaliteit ondervloer de gebruiker een ervaring aan comfort en luxe.


Waarom een goede ondervloer kopen?

Het is niet gek dat een ondervloer vaak vergeten wordt. Het kiezen van een geschikte ondervloer wordt dan ook vaak gezien als een niet interessante klus, deze is namelijk toch niet zichtbaar. Maar wanneer een ondervloer wordt vergeten, of er gekozen wordt voor een niet geschikte ondervloer, kan dit voor veel problemen zorgen. Zorg er daarom altijd voor dat er een goede ondervloer uitgekozen wordt met de juiste functie voor de desbetreffende ruimte.

Welke ondervloer u kiest, heeft ook te maken met welke vloer hier bovenop komt. Een ondervloer voor parket en laminaat kan anders zijn dan een ondervloer voor PVC of een ruimte met vloerverwarming bijvoorbeeld. Laat u daarom altijd goed adviseren op het gebied van ondervloeren zodat u de juiste keuze maakt. Want ondanks dat u de ondervloer niet ziet, kunt u het verschil zeker wel horen of voelen.

Komt er tapijt over de ondervloer heen te liggen? Ondertapijt brengt vele voordelen met zich mee. Zo isoleert het beter en wordt geluid nog meer gedempt door deze ondervloer. Ook gaat het boven tapijt langer mee wanneer u kiest voor ondertapijt als ondervloer. Daarnaast zullen de blijvende indrukken van meubels gereduceerd worden.Functies ondervloeren

De functie van een ondervloer kan verschillend zijn. Zo zijn er diverse geluiddempende ondervloeren verkrijgbaar die ervoor zorgen dat geluiden worden gedempt. Deze ondervloeren worden voornamelijk in gebouwen met verdiepingen gelegd, zodat de onder- en/of bovenburen geen geluidshinder ondervinden. Maar een geluiddempende ondervloer kan ook zorgen voor geluiddemping in de desbetreffende ruimte. Estillon biedt diverse ondervloeren met een 10dB geluid reducerend resultaat: TÜV Rheinland gecertificeerde ondervloeren! Klik hier!

Een andere functie die een ondervloer heeft, is het zorgen voor stabiliteit. Met behulp van een geschikte ondervloer kunt u ervoor zorgen dat de vloer geëgaliseerd wordt. Dankzij deze ondervloer komt uw laminaat of parketvloer stabiel te liggen.

Maar ook isoleren is belangrijk met een vochtwerende ondervloer. Een vochtwerende ondervloer voor laminaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht van onderaf in uw laminaat trekt. Een dampdichte ondervloer is vaak nodig bij nieuwbouw of een benedenverdieping. Vaak wordt een dampdichte ondervloer gebruikt om optrekkend vocht in de vloer tegen te gaan.

Klik hier voor de collectie ondervloeren en ondertapijten van Estillon!


Voordelen ondervloeren

 • Renovatie van slechte basisvloeren ten behoeve van linoleum, verend vinyl, PVC stroken/lamellen, tapijt en tapijt/vinyltegels
 • Egaliseert oneffenheden en zorgt voor maximale stabiliteit
 • Isoleert contactgeluid en voldoet aan de 10dB norm gesteld door de VVE


 • Waarom vloeregalisatie Estillon?

 • U kunt met ondervloeren een hoge kwaliteit, vlakke, stabiele en blijvend droge basisvloer creëren
 • Aan een geluidseis voldoen
 • Met ondervloeren verlengt u de levensduur van de vloerbekleding
 • Ondervloeren bieden extra luxe en comfort
 • Loading
  Loading