specialist in underlays | technical advice | international network

Do you have any question? Call +31 (0)24 6485348

Tips voor installatie:

De ondervloer:
Voordat er ondertapijt en tapijt gelegd gaat worden dient er eerst kritisch gekeken te worden naar de ondergrond. De drie meest voorkomende zijn: houten ondervloeren, zwevende beton (of anhydrietvloeren) en vloeren met een bestaande vloerbedekking zoals tegels, parket, laminaat of vinyl.
Het is van wezenlijk belang dat de ondergrond schoon, blijvend droog en vormvast is om een gegarandeerde installatie van het geheel te verkrijgen. De ondergrond is vormvast wanneer deze egaal en uit één geheel is opgeleverd. Er mogen geen uitsteeksels of spijkers in de ondergrond achterblijven die een beschadiging kunnen veroorzaken. Nieuwe betonvloeren kunnen blijvend afzandend of vochtig zijn en vragen om extra aandacht. Droog, schoon, stof- en vetvrij is dan ook zeer belangrijk.
De legrichting:
Ondertapijt dient altijd haaks te worden gelegd op de legrichting van het tapijt. Wij adviseren om de naden van het ondertapijt met tape af te plakken. Let op dat het ondertapijt niet onder spanning komt te staan.
De ideale omstandigheden:
Door schommelingen in temperatuur c.q. luchtvochtigheid ontstaat werking in vloerbedekking. Dit is inherent aan een textiele vloerbedekking. In verband met droging van lijm en werking van het tapijt is de ideale temperatuur voor een ruimte ca. 15-20°C met een vloertemperatuur van 15°C. De ideale omstandigheid met betrekking tot luchtvochtigheid is 50-60%. Het laten acclimatiseren van tapijt voor de installatie is vereist (volg hierbij instructies van de tapijtfabrikant op).
De installatie:
Het leggen van een tapijt kan het beste worden uitgevoerd door een ervaren stoffeerder of woninginrichter, omdat voor sommige ondertapijten en tapijten een specifieke legmethode is voorgeschreven door de ondertapijt- of tapijtfabrikant.Hier kunt u de leginstructies van de systeemvloeren downloaden:

Leginstructies Finifloor.pdf
Leginstructies Linofloor.pdf
Leginstructies Smartfloor.pdf

Loading
Loading