fbpx

Wij halen alles uit uw vloerverwarming

Terug naar Nieuws
Floorheating-system_with_floorfixx

Wij halen alles uit uw vloerverwarming

In het najaar, wanneer het weer kouder wordt, zetten we de (vloer)verwarming weer aan. Gezien de stijging van gas en elektriciteitsprijzen wilt u de warmte zo optimaal mogelijk gebruiken zonder dat er veel warmteverlies ontstaat.

Heeft uw klant * vloerverwarming dan zorgt een geschikt ondertapijt of ondervloer ervoor dat er een optimale warmteoverdracht plaatsvind.

Veel woningen en appartementen worden verwarmd met een geïntegreerd vloerverwarmingssysteem. Het verwarmen gebeurt met zogenaamde “droge” en “natte” systemen. Droge systemen zijn hoofdzakelijk elektrische systemen en natte systemen zijn geïnstalleerd in een deklaag.

De traditionele vloerverwarming werkt met aanvoer vanuit de bestaande cv-installatie en is het meest toegepast. Naast de cv-systemen nemen de door een warmtepomp aangestuurde systemen steeds meer in populariteit toe. Het principe van beide systemen is dat de woning verwarmd wordt door warm water door een leidingsysteem in de dekvloer te voeren. Het grootste en tevens belangrijkste verschil tussen deze systemen is de temperatuur van het water dat door de leidingen aangevoerd wordt. De temperaturen bij een traditioneel systeem liggen aanzienlijk hoger dan bij een warmtepomp systeem. Echter is dit wel van invloed op de keuze in vloerbekleding.

De stelling bij alle systemen is hoe lager de aanvoertemperatuur des te hoger je besparing op uw energieverbruik. Echter is dit wel van invloed op de keuze in vloerbekleding. U kunt zelf de combinaties uitrekenen door de warmteweerstanden (R-waarden) van de eventuele dekvloer, ondervloer en vloerbedekking bij elkaar op te tellen. Indien combinaties de toepasbaarheidswaarde overstijgen adviseren wij contact op te nemen met de installateur van de vloerverwarming.

Toepasbaarheidswaarden bij:

Hoofdverwarming 0,13 m² K/W
Bijverwarming 0,17 m² K/W
Warmtepomp 0,09 m² K/W

Ondertapijten voor vloerverwarming

Traditioneel gezien is het isoleren van de vloer een van de functionele eisen geweest van een ondertapijt. Het gebruik van vloervloerverwarming vraagt het tegenovergestelde, namelijk een zo laag mogelijke isolatiewaarde. De meeste ondertapijten bevatten ten behoeve van het comfort veel lucht, een natuurlijke isolator. Het is daarom verstandig om bij de keuze voor een ondertapijt een compact ondertapijt te kiezen met een zo laag mogelijke weerstandswaarde (R-waarde).

Ondervloeren voor vloerverwarming

Ook bij de keuze van de combinatie met een parket-/laminaat of PVC vloer is de compactheid van de ondervloer van groot belang, maar ook hier gelden dezelfde toepasbaarheidswaarden.

Hier vindt u de meest geschikte ondertapijten en ondervloeren met een optimale warmteoverdracht.

Meer informatie?

info@estillon.nl
T  +31 (0)413 427 427

Terug naar Nieuws